Iets voor jou?

Mindfulness bij De Binnenkamer is geschikt voor iedereen die meer kwaliteit van leven wil. Je hoeft geen (ernstige) klachten te ervaren om er baat bij te hebben. Iedereen die veel piekert, moeite heeft met loslaten, het moeilijk vindt om tijd te nemen voor zichzelf of hoge eisen stelt aan zichzelf kan zich bekwamen in mindfulness bij De Binnenkamer.

Sommige mensen hebben cognitieve therapie gehad, maar zeggen daarna: ‘ik weet dat mijn gedachten niet reëel zijn maar toch blijf ik het zo voelen’, anderen hebben last van een milde angststoornis die zich moeilijk laat behandelen: ook zij kunnen baat hebben bij mindfulness. Ook voor mensen die een of meerdere depressies gehad hebben, chronische pijn ervaren of slaapproblemen hebben kan een mindful bestaan uitkomst bieden. Het is niet nodig dat je meditatie-ervaring hebt.

Vergelijk het met piano spelen. Dat leer je ook niet alleen tijdens de lessen. Juist door dagelijks oefenen ontwikkel en verfijn je die vaardigheid. Zo is het ook met bewust en in aandacht leven: dagelijkse training is nodig.

Uit onderzoek is gebleken dat mindfulness therapie net zo effectief kan zijn als het gebruik van antidepressiva.