Psychologie

“Geluk is net
de staart van een kat
en wij maar rondjes draaien
om het te kunnen vangen
we zijn het zelf”

‘Ik had niet gedacht dat één gesprek met een psycholoog al zo’n effect zou kunnen hebben.’

Als praktijk voor eerstelijnspsychologie is De Binnenkamer er voor het kortdurend behandelen van veelvoorkomende klachten en problemen.
Dat kunnen psychische klachten zijn, zoals langdurige stress, angst of een depressief gevoel. Ook lichamelijke klachten, zoals hoofdpijn, spierspanningsklachten of slaapproblemen, hebben soms een psychische achtergrond.
Net als de huisarts is De Binnenkamer dicht bij je in de buurt en direct bereikbaar voor iedereen. Een verwijzing is niet nodig.

Als het leven eventjes wat minder lekker loopt, krijg je het toch vaak zelf wel weer op de rit, bijvoorbeeld door te praten met mensen in je directe omgeving: je partner, familieleden, vrienden, de huisarts. Maar soms gaat dit niet. Of blijven problemen steeds terugkomen. Het is dan niet verstandig te wachten totdat alles nóg erger wordt. Juist als je er vroeg bij bent, kan een psychologisch consult bij De Binnenkamer snel en effectief hulp bieden. Annemarie Vaarkamp geeft je inzicht en handvatten, waardoor je leert omgaan met jouw klachten of problemen. Vervolgens ga je zelf aan de slag en zet je haar adviezen in voor verandering.